Wat te doen bij gewrichtspijn?

Veel oudere mensen hebben er last van: je wilt wel bewegen en sporten, maar krijgt al snel last van je knieën, armen of andere gewrichten bij intensieve bewegingen. Daardoor komt het sporten nooit heel erg van de grond. Gewrichtspijn komt vooral vaak voor bij oudere mensen, en de oorzaak hiervan is dat het kraakbeen in de gewrichten, dat tussen de botten zit, met de tijd steeds verder verslijt. Dit kan serieuze pijn veroorzaken doordat de botten in de gewrichten langs elkaar kunnen gaan schuren, en dat is natuurlijk niet hoe het bij een soepel gewricht hoort. Als de situatie zo ver is, dan wordt de term artrose gebruikt.

Soms kunnen ook mensen met een middelbare leeftijd last krijgen van deze gewrichtspijn. Bij mensen die zwaar werk hebben dat veel vraagt van bepaalde gewrichten,  zoals een stratenmaker die veel op zijn knieën moet zitten, kan het kraakbeen ook sneller gaan slijten. Ook een gebrek aan voedingsstoffen die goed zijn voor kraakbeen zorgt voor snellere slijtage.

Het kraakbeen bestaat uit een aantal verschillende stoffen. Door deze stoffen als supplement in te nemen, kan gewrichtspijn worden tegen gegaan, doordat de bouw van het kraakbeen weer wordt bevorderd.

Chondroïtine en Glucosamine zijn bekende middelen die tegen gewrichtspijn worden gebruikt. Natuurlijk zijn pijnstillers ook goede helpers, maar deze nemen natuurlijk niet de oorzaak van de pijn weg, puur de pijn zelf. Chondroïtine en glucosamine zijn bouwstoffen voor kraakbeen. Het is onderzocht dat deze stoffen, als ze goed worden gedoseerd en van de juiste kwaliteit zijn, het herstel van kraakbeen in gewrichten bevorderen. Vaak worden middelen voor gewichtspijn en artrose aangeboden in een vorm waarbij meerdere goede stoffen in de juiste verhoudingen bij elkaar zijn gevoegd. Dus zowel chondroïtine en glucosamine, en daarnaast natuurlijk goede stoffen zoals vitamine C.

Deze supplementen zijn dus zeker een aanrader voor elke oudere die soepel en pijnloos wil kunnen sporten en bewegen. Voor jonge mensen worden deze supplementen niet aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *