Walnoten passen in gezond dieet

Walnoten passen in gezond dieet

Noten zijn gezond en zitten boordevol goede voedingsstoffen. Ze bevatten wel veel calorieën, maar helpen je ook om vet te verbranden. Daarnaast zijn noten rijk aan gezonde en onverzadigde vetten. Ook walnoten zijn gezond. Daarnaast is deze nootsoort ook nog eens ontzettend lekker en goed te combineren in salades en andere gerechten.

Brainfood

De walnoot is echt brainfood. Niet alleen lijkt deze noot qua uiterlijk op hersenen, ook wordt de walnoot vanwege de hoge concentratie magnesium hersenvoedsel genoemd. Daarnaast bevatten deze noten een hoge concentratie DHA, een omega-3-vetzuur, wat de hersenen van baby’s en de cognitieve prestaties van ouderen beschermd. Naast een positieve werking op de hersenen draagt de walnoot bij aan een goede nachtrust, gewichtsverlies en verlaging van het cholesterol en dat allemaal al met één handjevol walnoten per dag.

Biologische walnoten

Dat walnoten goed voor ons zijn, hebben verschillende onderzoeken al uitgewezen. Walnoten zijn heerlijk zoet en romig van smaak en tevens de structuur en lichte kleur zorgen er dan ook voor dat deze noot één van de populairste noten is. Wil je een pure smaak van walnoten ervaren? Ga dan voor biologische walnoten. Biologische walnoten worden gekweekt en verwerkt op verantwoorde wijze waarbij rekening gehouden wordt met mens, dier en milieu. De grond waar deze noten op verbouwd worden is niet bewerkt met kunstmest en wordt regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Daarnaast wordt er enkel van organische bestrijdingsmiddelen gebruik gemaakt en zijn chemische bestrijdingsmiddelen afgezworen. De walnoot krijgt op deze manier een pure, eerlijke smaak en dat maakt hem nog lekkerder.

Diëten met walnoten

Een handjevol noten per dag is goed voor je lichaam. Veel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen krijg je op deze wijze al binnen. Daarnaast is het aan te raden om voor de ongebrande (rauwe) en ongezouten walnoten te gaan. Ongebrande noten bevatten alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen doordat ze niet bewerkt zijn en zijn dan ook vaak zeker zo gezond. Doordat walnoten veel eiwitten en vezels bevatten, die ervoor zorgen dat we een langer ‘vol’ gevoel hebben, zijn deze noten goed in een dieet in te passen. Een gezond en verantwoord tussendoortje in een gezond dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *