Wonderstof

Vaak kijken mensen mij vragend aan als ik over astaxanthine begin. Ze vinden het al knap dat ik het uit kan spreken en dan ook nog eens kan opschrijven. Ik heb al meerdere potjes Scrabble gewonnen met dit prachtige woord. Het is echter zo dat dit antioxidant niet alleen heel goed is voor het woordspel, het heeft een minstens net zo goede invloed op je gezondheid. In dit artikel zal ik het voordeel van het gebruik van astaxanthine proberen uit te leggen.

Een antioxidant is een categorie voedingsstoffen waar onder andere ook vitamines onder vallen. Deze stoffen spellen een grote rol bij natuurlijke processen binnen ons lichaam. Sommige antioxidanten werken op ons zenuwstelsel en andere zijn weer goed voor ons immuunsysteem. Astaxanthine valt in de categorie super antioxidanten en zijn werking is dan ook ca. 500 keer sterker dan bijvoorbeeld vitamine E.

Het super antioxidant is ontdekt als kleurstof. Het is de stof die er voor zorgt dat een zalm, flamingo en garnalen roze zijn. Het wordt dan ook veel gebruikt om producten deze kleur te geven. Wees echter niet bang, bij inname van deze stof zal je zelf niet roze worden. Het is echter wel zo dat deze stof er voor zorgt dat je er niet uitziet als een kreeft. Astaxanthine werkt namelijk UV werend, het is dus een natuurlijke vorm van zonnebrand die er ook nog eens voor zorgt dat je extra pigment aanmaakt. Naast de mooie egale tan die je behaalt door dit wonderstofje maakt het ook je huid soepel en laat hem weer stralen.

Niet alleen de huid profiteert van astaxanthine ook onze ogen, ons immuunsysteem en spijsvertering worden gestimuleerd door dit wondermiddel. Er is echter een nadeel: de stof valt niet uit ons dieet te halen. Gelukkig zijn er een aantal verschillende supplementen op de markt die u bij Topvitamins kan kopen. Zij bieden het grootste assortiment aan voedingssupplementen van de BeNeLux en is tevens de goedkoopste aanbieder van Nederland. Als bonus krijg je als je snel besteld je bezorging cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *